уторак, јул 16, 2024
spot_img
HomeСрпско село&Хлеб и соНенад Јездић треба да буде следећи српски министар пољопривреде 

Ненад Јездић треба да буде следећи српски министар пољопривреде 

Сведоци смо да српско село замире, а са њим и пољопривреда као делатност. Да је стање у коме се српска села налазе алармантно препознао је и министар без портфеља задужен за регионални развој Милан Кркобабић, који је пре неколико месеци уз подршку председника Вучића и покренуо формирање Националног савета за спас села. Скуп поводом формирања овог савета отворио је наш прослављени глумац и пољопривредник Ненад Јездић.

Човек који већ годинама живи и ради на свом родном огњишту у Забрдици код Ваљева и има пуно право да говори о овом проблему. Док је Ненад Јездић на тој седници објавио рат белој куги и ерозији српског села, у међувремену се нашао на фронту другог рата који је њему објављен, а који нити је очекивао нити прижељкивао. Нападнут је, замислите, због тога што је радио свој посао. Зато што је на отварању новог ауто-пута глумио Милоша Великог. Док су други радо прихватали улоге у антисрпским филмовима, Јездић је глумио у најбољим српским филмовима и серијама. Док неки други глумци руше и урлају по Београду, он обнавља своје имање, своје село, али и веру и наду да српско село може оживети. Јездић је увек био доказани српски патриота, који се трудио да на најбољи могући начин промовише традиционалне вредности и дух породичног и националног васпитања. Поред неуморног рада на селу и у позоришту, Јездић је увек имао времена и за јавни ангажман. Последњи у низу је кампања о заштити орла крсташа, симбола наше нације и државе, коју је он покренуо. Међутим, тзв. опозициони део нашег друштва је, као и увек, насрнуо на најбоље међу нама. Ваљда само зато што Јездић не припада њиховом табору, зато што је свако ко не мисли као они непожељан у овом друштву. Јездић је увек био опозиција лажној и антисрпској опозицији, а никада својој држави и народу. Њима, заправо, смета то што је Јездић све оно што они нису нити ће бити – српски сељак кога се они толико гнушају.

Ненад Јездић већ седамнаест година живи у свом родном селу, где се, заједно са својом породицом, комшијама и пријатељима, бави пољопривредом. Он је у бурним транзиционим временима изабрао да буде сељак, а не „вип личност“. Иако никада није престао да се бави глумом, за себе каже да је пре свега српски домаћин. Јездић је, у данас тако тешким временима за српског сељака, симбол свега оног што је Србији потребно. Зато је држави Србији потребан министар пољопривреде као што је он. Реч је о човеку који је отишао из града на село, који је одлучио да, баш као и његови преци, постане прави домаћин – човек који је способан да се брине о себи и својој породици, који не тражи милостињу ни од државе ни од других људи. Факултетски је образован, али га то никада није отуђило од „обичног човека“, штавише, он са таквим људима ради, дружи се, живи. Искрене патриоте и љубитеље села обрадовала је вест да се Јездић придружио раду Националног савета за спас села и нимало изненадила његова обавештеност о стању српског села и пољопривреде и стручно знање на том пољу.

Министар Милан Кркобабић је у Јездићу препознао и људски и професионални квалитет. Препознао га је захваљујући томе што своје министарске дане не проводи у удобној београдској канцеларији, већ обилазећи села у свим српским крајевима. Бавећи се питањем регионалног развоја, министар Кркобабић је схватио да је он могућ само кроз развој села, те је зато и покренуо тако опсежан пројекат за његов спас. Србији је преко потребно посебно министарство за регионални развој са министром Кркобабићем на челу, док српски аграр заслужује да га коначно води човек који се успешно бави пољопривредом и живи од ње попут Јездића. Да се регионалним развојем на највишем нивоу бави човек који је за нешто више од две године основао 550 задруга, а да пољопривреду води домаћин који је осетио сељачку муку на својим рукама, а уз то је и стручан. Био би то победнички тандем, спој младости и искуства, енергије и мудрости, чији резултати засигурно не би изостали. Развој села и регионални развој добитна су комбинација за просперитет целе Србије.

аутор:Александар Ђурђев, председник Српске лиге

СРОДНИ ТЕКСТОВИ
- Advertisment -spot_img

ИЗДВАЈАМО