понедељак, јун 24, 2024
spot_img
HomeНајновијеСрпска лига предузела храбар корак! Поднет захтев за забрану и сузбијање коцкарница...

Српска лига предузела храбар корак! Поднет захтев за забрану и сузбијање коцкарница и кладионица!

,,Српска лига је данас поднела званични захтев Народној скупштини Републике Србије, Влади Републике Србије и Скупштини Аутономне покрајине Војводине да се рад коцкарница и кладионица значајно ограничи и сузбије, као и предлог да дугорочно ова пошаст буде законом забрањена као што је случај у суседној Албанији. Ово је био мали корак за нашу партију, али смо уверени да јесте и тек ће бити велики корак у правцу очувања менталног, духовног и финансијског благостања наших грађана, посебно оних младих“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Према његовим речима, бројни су разлози због којих се Српска лига одлучила на овај храбар, али нужан потез.

,,Србија је на срамотном другом месту у Европи по броју коцкарница и кладионица по глави становника. Имамо преко 2.900 кладионица, три пута више по глави становника од Италије и шест пута више од Шпаније. Чак 30% наше деце до 16 година старости је имало контакт са кладионицама. То нимало не чуди јер нема основне и средње школе у Србији, а да у својој близини нема коцкарницу или кладионицу“ – изричит је Ђурђев.

Председник Српске лиге истакао је да прва фаза обрачуна са коцкарницама и кладионицама подразумева строгу законску регулативу, док друга фаза значи њихову потпуну забрану.

 

,,Најпре треба ставити коцкарнице под монопол Лутрије Србије, затим забранити онлајн клађење и коцкање, забранити улаз у коцкарнице и кладионице млађима од 21 годину, те укинути светлеће рекламе и рекламе уопште посвећене промоцији коцкања и клађења и, коначно, преселити коцкарнице и кладионице у неразвијене и тешко приступачне делове Србије попут Делиблатске пешчаре. Све ово би, подразумева се, била само прелазна фаза ка коначној забрани коцкања и клађења као пошасти које разарају здравље, финансије, породице и друштво у целини“ – закључио је Ђурђев.

 

СРОДНИ ТЕКСТОВИ
- Advertisment -spot_img

ИЗДВАЈАМО