понедељак, јун 24, 2024
spot_img
HomeЕвропа&НацијаПЕРИОД ПРЕ И ПОСЛЕ СМРТИ ХЕНРИЈА КИСИНЏЕРА

ПЕРИОД ПРЕ И ПОСЛЕ СМРТИ ХЕНРИЈА КИСИНЏЕРА

Протекла недеља обележила је смрт великог политичког теоретичар и практичара Хенрија Кисинџера, о коликој се величини ради говори и то да је у сенку бацио два сукоба глобалних размера. Његовом смрћу међународни поредак је доживео и свој симболични крај.

Оно што је другачије од активног доба Хенрија Кисинџера и данашњег времена је то да је запад одустао од реализма. Одустајање од реалистичног приступа у међународној политици је довео до овог ћорсокака у глобалним односима.

Да ли можемо очекивати достојног наследника?

Каква ће бити будућност света чини ми се ускоро ће се разрешити, јер се догађаји убрзавају без обзира што нам се чини као да је свет остао заробљен у клопци. Да ли ће у разрешавању проблема појавити личност сличног формата или ће се доносиоци одлука обраћати вештачкој интелигенцији о којој је и Хенри Кисинџер мудро писао у својој књизи „Доба вештачке интелигенције и наша људска будућност“.

Ако за тренутак своју пажњу усмеримо на локал, видећемо да се опозиција за помоћ не обраћа ни експертима за политичке кампање нити користи вештачку интелигенцију када своју немају.

Да имају имало интелигенције, здравог разума и политичког резона не би им у овој политичкој кампањи главни спот био порнографски садржај којег су сами снимили, продуцирали и пустили у јавност. А кључна политичка парола да грађани Србије не треба да гледају оно што су сами пустили у етар.

Да таква глупост ипак може некоме да користи показују и напади на српске безбедносне службе које су нападнуте од оних који умеју да користе и сопствену и вештачку интелигенцију.

А и „корисне идиоте“ из редова опозиције а све у функцији остварења сопствених националних интереса. Питање Безбедности је увек била најважније тема сваке државе али у Србији је она посебно осетљива и увек актуелна, што је нашим службама дало искуство да се носе са свакаквим креативним нападима попут овог најновијег.

Нимало случајно то се дешава када је Србија у протеклој недељи знатно ојачала своју војску доласком 11 хеликоптера, ми35, познатих као летеће тврђаве, а то је велики успех министарства одбране а посебно јер су већим делом плаћени у компезацији са нашим производима наменске индустрије. И зато верујемо у речи министра одбране да ће Србија бити одбрањена.

Поредак

СРОДНИ ТЕКСТОВИ
- Advertisment -spot_img

ИЗДВАЈАМО