уторак, јул 16, 2024
spot_img
HomeДржава&ПолитикаМилош Вучевић: "ОДБРАНИЋЕМО СРБИЈУ"

Милош Вучевић: „ОДБРАНИЋЕМО СРБИЈУ“

Први на листи “АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србија не сме да стане” Милош Вучевић, председник СНС-а, потпредседник Владе Р. Србије и Министар одбране у ексклузивном интервју за магазин ПОРЕДАК.

► Србију очекују избори 17. децем бра. Какав избор имају грађани?

У недељу 17. децембра пред грађанима Србије је једноставан избор. Са једне стране имају оне који су у деценији након Петог октобра уништавали економску супстанцу нашег друштва, унижавали нас пред светом, који су се стидели наше славне прошлости и својом грамзивошћу крали будућност наше деце.

Исти ти који су толико пута у претходним годинама блокирали ауто-путеве, Газелу, они и данас желе да Србија стане. Са друге стране ми са листе “Александар Вучић, Србија не сме да стане”. Они желе некакву техничку владу, владу рогова у врећи који би се слагали само око бесомучне расподе ле плена и након које камен на камену не би остао.

Та и таква техничка влада представљала би технички нокаут за српску државу и наше националне интересе и ја у потпуности разумем Александра Вучића који каже да би се радије повукао са места председника него ли сарађивао са таквом технич ком грешком од владе.

ПЕРИОД ПРЕ И ПОСЛЕ СМРТИ ХЕНРИЈА КИСИНЏЕРА

► Ваш предизборни слоган гласи “Србија не сме да стане” зашто сте одабрали баш тај слоган?

Србија не сме да стане, јер наш народ заслужује да има државу пуног капацитета, мир и стабилност, бољи живот, национални понос, европску будућност. Ничега од тога се нећемо одрећи, као што никада, ни на који начин и ни по коју цену нећемо признати једнострано проглашену независност тзв. Косова.

За нас предаја никада није била опција. Ми смо вратили понос и самопоуздање Србији, повратили смо веру у будућност која може и мора бити боља од тешке прошлости. Наши циљеви су јасно постављени и зато чиста образа тражимо подршку грађана Србије да их у наредне четири године заједно достигнемо.

Модерна, снажна, технолошки напредна Србија 2027. године, држава која брине о својим грађанима и представља поузданог партнера свима који су према њој добронамерни, то је циљ за који се вреди борити и ја вам обећавам да ћемо посветити сваки атом своје снаге да га достигнемо.

► У овој кампању посебну пажњусте посветили женама. Какву поруку желите њима да пошаљете?
„Када послушате шта каже Мариника, њој не смета Заветница, Обрадовићу не смета Ђилас… Немојте да вас преваре и збуне. Они који сваки дан причају о Косову и Метохији сутра ће да иду под капу са оним што ће увести снакције Русији, одрећи се КиМ и Војске и одрећи се српских интереса.“

Жене су стуб сваке породице, а самим тим и друштва и наше Србије. Оне су одговорније, лојалније и посвећеније од нас мушкараца.

На срећу више жена подржава нашу листу од мушкараца, што је добро, јер жене, наше мајке, супруге, сестре, пријатељице, су рационалније и одговорније, лојалније, него ми мушкарци, и свакако боље разумете да држава није играчка и да избори нису игра, да некоме треба дати државу у руке да се заигра.

Нама је здравље наших људи најважније и зато је држава обезбедила мамографе и магнетне резонанце да омогући једнаку здравствену заштиту свим грађанима наше земље. Наша снага је наш народ, српски народ, ма где да живи.

Због наше деце, због наше отаџбине, због наших грађана Србија не сме да стане. Зато молимо наше жене да пруже подршку за листу „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Србија не сме да стане“.

„Ми идемо пред грађане Србије са јасним резултатима. Излазимо са преко 450 км нових ауто – путева, и више од 460 км у изградњи нових ауто – путева. Излазимо са изграђеном брзом железничком пругом и новом деоницом која се гради и реконструкцијом многих других пруга. Излазимо са стотинама нових фабрика, са магистралним гасоводима, са небројено нових и обновљених школа, обданишта. Излазимо пре свега са враћеним достојанством Србији! Националним достојанством.“

Кркобабић: Додељена кућа од чак 261 квадрата

► Како оцењујете друштвено политички и међународно безбедносни контекст у коме се одржава кампања и предстојећи избори?
С игуран сам да сви ми овде, алии огромна већина грађана Србије зна кроз шта смо сви заједно пролазили претходних 10 година, с чим смо се суочавали, највеће поплаве, миграције, две године короне, борбе за људске животе, после тога рат у Украјини, све до овог сукоба између Израела и Палестине, притом ова наша жива рана на Косову и Метохији је отворена.
Уз снажно лидерство Александра Вучића, председника државе, Србија не да није стала, него се уздигла и почела да хода напред право, престала је да буде џак за ударање и да се брука пред свима. Србија неће бити понижавана и обезвређивана од других. Ми добро знамо шта је наша држава и шта су наше обавезе. Ми ћемо одбранити Србију.
► Колико су избори у децембру заиста важни?

У овом веку нисмо имали важније и судбоносније изборе, него ове изборе 17. децембра. Колико год да су битни, не одлучују за период од 4 године, већ много дужи. Истовремено су кристално јасни једноставни, јединствени.

Све маске су пале, нема дилема ко је ко, нема покушаја да се прави забуна. Са једне стране имате нашу листу, апсолутно већинске Србије, то је листа “Александар Вучић – Србија не сме да стане”…

Са друге стране имате свеостале листе којима је газда и којима управља, командује нико други него Драган Ђилас. То мора да се јасно и гласно каже. Сви други и лажни европејци и еколози и десничари и они који себе сматрају делом социјалистичке интернационале не крију да ће сутра да буду заједно ако им математика буде дозволила…

Када послушате шта каже Мариника, њој не смета Заветница, Обрадовићу не смета Ђилас… Немојте да вас преваре и збуне. Они који сваки дан причају о Косову и Метохији сутра ће да иду под капу са оним што ће увести снакције Русији, одрећи се КиМ и Војске и одрећи се српских интереса.

„Наш циљ, наша обавеза је да до 2027. у Србији просечна плата буде 1400 евра, да просечна пензија и минимална зарада буду 657 евра. Да пензије прате плате. Пензије не смеју да заостају за платама, и зато посебно желим да се захвалим пензионерима. Пензионери су поднели највећи терет реформи, и најмање су се бунили, разумели су зашто се доносе такве одлуке и стога млађе генерације морају да покажу солидарност за све оно што су старији урадили за своју државу.“
► Филм снимљен по мотивима књиге судије Мајића дехуманизује Србе из Републике Српске, када ће Београд престати да се брани од Срба?

То није култура већ пропаганда у служби токсичне политике. Време је да се стави тачка на злоупотребу културе у пропагандне сврхе који наносе штету како нашем народу, тако и међуетничким односима у региону. Учешће судије Мајића у политичкој иницијативи ПроГлас према Закону о судијама члан 97, став 12, спада у теже дисциплинске поступке.

Забрањено је обављање других функција, послова или приватног интереса који је неспојив са судским позивом. Али, судија Мајић за законе одавно не мари. Други потписник “ПроГласа” Драган Бјелогрлић, нападач на старијег колегу из потаје, заједно са Мајићем позива на борбу против насиља и страха.

„Данас Србија није џак за ударање, 28 држава мање је признало такозвано Косово, саградили смо готово 500 км нових аутопутева, и градимо још толико, али пре свега више од два пута смо повећали плате и пензије, а преживели смо поплаве, преживели мигрантску кризу, преживели смо две године короне, преживели смо две године рата у Украјини, где смо изложени огромним притисцима, сада ево, и овај рат између Израела и Палестине, и све време смо успели да сачувамо државу, да нам људи не гину, да нам државу не понижавају, то је резултат свих вас, то је успех свих грађана Србије, али се то не подразумева, то врло лако може да се доведе у питање.“

Поредак

СРОДНИ ТЕКСТОВИ
- Advertisment -spot_img

ИЗДВАЈАМО