понедељак, јун 24, 2024
spot_img
HomeДржава&ПолитикаЂурђев: Патријархове речи ван контекста ваде они којима је животни позив борба...

Ђурђев: Патријархове речи ван контекста ваде они којима је животни позив борба против српске цркве, народа и језика!

Александар Ђурђев: „За оне који већ деценијама уз помоћ новца са Запада сатанизују Српску православну цркву, гурајући директно прст у око бар 85% становништва Србије, слобода говора и људска права завршавају се тамо где почиње Српска православна црква.“

Да могу, и они би, по узору на њихове комунистичке близанце, радо терали свештенике у затворе, а од цркава правили штале, али је то у данашњој национално и верски свесној Србији немогуће – овако је председник Института за политичко умрежавање, г. Ђурђев одговорио медијским нападима, како каже, лево-либералних појединаца, група и медија на његову светост патријарха српског господина Порфирија.

Ђурђев је подсетио да нико из Српске православне цркве никада никоме није бранио да јавно изнесе свој став о цркви, макар то биле гнусне лажи и ђавоимане увреде, те да, исто тако, сви они којима је занимање професионално нападање српске цркве, државе, народа и језика морају бити свесни да већинска Србија данас и те како зна да узврати ударац.

,,Један од елемената који су одржали српску народну и државотворну свест током векова ропства био је српски језик. Они који Србе желе поново да виде као робље Запада би да од српској језика, једног од најстаријих у Европи, направе пародију. Црква је стала у одбрану српског језика од тоталитарне родно сензитивне идеологије и зато се води оркестрирана кампања против патријарха Порфирија” – истакао је Ђурђев.

Господин Ђурђев је уверен је да сви грађани Србије, без обзира на верску припадност, одлично знају да је патријарх српски пун очинске љубави и посебне пажње према припадницама женског пола.

,,Баш зато се бори за њих, за њихово право на мајчинство, за породичне вредности које ће од њихове деце направити честитке и радне људе, за њихово право да поносно могу да буду жене, стубови породице, народа и државе” – закључио је Ђурђев.

Подсећамо да је г. Ђурђев био укључен у велики број пројеката, од којих су поједини били од националног значаја за очување традиције и  народног предања.

Као председник Центра за развој Шајкашке, те председник формираног Одбора за повратак посмртних остатака Ђорђа Стратимировића,  г. Ђурђев дао немерљив допринос у пројекту који је за циљ имао ексхумацију и пренос посмртних остатака славнога Вожда, чији су посмртни остаци потом похрањени у Сремским Карловцима баш као што је за живота желео.

Дакле, као човек који својим радом даје велики допринос за очување предачког наслеђа, притом се трудећи да, колико је то могуће, трасира пут и онима који желе да корачају истим оним стопама којима су корачали славни Срби, г. Ђурђев има пуни кредибилитет да говори на тему српског идентитета и очувања истог, те је стога небројано пута до сада скретао пажњу на симптоматична писања појединих медија, који су у нашем друштву окарактерисани као “про-западни”, а чији је циљ очигледно био отворена сатанизација Српске православне цркве, која је била и остала центар српске саборности.

Идентитет.рс/Поредак

СРОДНИ ТЕКСТОВИ
- Advertisment -spot_img

ИЗДВАЈАМО